Et stykke Aalborg-historie vækkes til live

30.11.2016

I Aalborg Værfts gamle administrationsbygninger på Gasværksvej 24 i Aalborg bliver et lille stykke af Aalborgs historie bragt til live igen.

Kunstner, Lisa Rosenmeier har stået for udsmykningen i bygningens fem etagers høje opgang, der forbinder de to bygninger på Gasværksvej 24, som Nybolig Erhverv Aalborg står for udlejningen af.

Udsmykningen er et transparent lag på lag værk, der rummer en historie, der fører os tilbage i tiden, til dengang bygningen fungerede som det gamle Aalborg Værfts administrationsbygning. Lisa Rosenmeier fortæller, at ideen har været at få historien inkorporeret i bygningen, så den fremstår som en erindringskrop for det liv, som udspandt sig i Aalborgs Værfts tid.

På nederste etage ses nogle af arbejderne, som var med til at løfte værftets produktion. På stueplan ses skibsingeniører i arbejde på tegnestuen. Værket rummer desuden billeder af søsætninger med besøg af kong Frederik, dronning Ingrid, kraner, skibe, konstruktionstegnere, søsætningsfest, omklædningsrum og selve administrationsbygningen.

Som et gennemgående symbol findes fra stueetage til tredje sal en stor kran i et af billedlagene. Kranen strækker sig helt til øverste etage, hvor skiltemaleren står på en stige og maler ?Aalborg Værft.?Tilsammen udgør værket en transparent røntgensøjle over livet på værftet: Fra de første fotografier af de første skibe og til fotografier taget kort før værftet lukkede.

I kraft af Lisa Rosenmeiers billedvalg fra værkets historie og teknikker som fx print på stålplader, vil kunstgrebet være med til at skabe en sammenhængende identitet for bygningen med referencer til det gamle stålværft.

Læs hele historien her

Ønsker du at være lejer i et topmoderne domicil med byens bedste parkeringsdækning og en super beliggenhed, hvor nærhed til centrum og motorvejsnettet samt gode parkeringsforhold er højt prioriteret?

Kontakt venligst en af vore dygtige mæglere på tlf.: 9813 4000