Offentlige projekt ejendomme er i stigende kurs

30.01.2017

Et naturskønt kursuscenter bliver til bo- og behandlingssted og nedlagte skoler ombygges til udlejning og moderniserede lejeboliger. 

Både staten, offentlige institutioner og kommuner sælger ud af overflødige bygninger, fordi de ikke længere lever op til kravene til de hidtidige formål samtidig med, at de belaster drift- og vedligeholdelsesbudgetterne. 

"Umiddelbart kan det jo være svært at forestille sig, hvem der lige kan bruge en nedlagt landsbyskole, en sygehusbygning eller et fjerntliggende vandværk til noget, men vi oplever stadig større interesse fra investorer, der ser nye muligheder. Vi ser også en tendens til, at banker og kreditforeninger ikke længere er så afvisende for at finansiere sådanne projekter som i årene lige efter finanskrisen. Derfor er tiden mere rigtig nu, fordid en finansielle sektor er begyndt at tro mere på udviklingsprojekterne," siger Henrik Nikolajsen. 

Lækre lejligheder midt i Ringsted
Centralt i Ringsted ligger en etageejendom, som tidligere husede Teknisk Skole. Bygningen med de buede vinduer og høje etager er opført kort før 1900 og lokalerne var utidssvarende til strømmen af elektrikere og industrioperatører, som passerer igennem uddannelserne. I stedet er ejendomsselskabet EW Ejendomme A/S netop nu i gang med at konvertere den statelige bygning til moderne boliger tæt på Ringsted gågade.

Læs hele nyheden her