Historisk ejendom solgt i Odense

11.10.2018

Flakhaven 1 i Odense ved Odense Rådhus ”vender hjem” efter få år på udenlandske hænder.  Den nye ejer af den historiske ejendom er ejendomsinvestor, Karsten Bill Rasmussen.

En af Odense bys mest markante ejendomme fra 1873, er, efter få års ejerskab af en udenlandsk ejendomsfond, blevet solgt for et trecifret millionbeløb i en off-market transaktion. 

Bank siden 1873
Tilbage i 1870’erne ønskede flere af Fyns førende forretningsmænd en filial af Nationalbanken i byen, men fik gentagne gange et nej. Dette resulterede i, at de tog sagen i egen hånd, og den 15. december 1846 åbnede Fyens Disconto Kasse på Albani Torv.
 
I 1873 flyttede banken til hjørnet af Vestergade og Flakhaven og syv år efter, i 1880, købte banken naboejendommen mod Klingenberg, og hermed blev der bygget én stor ejendom ud mod Flakhaven. Banken gennemlevede store forandringer i årenes løb – heriblandt fusionen til Danske Bank, som vi kender det i dag. Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus [1].  

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Flakhaven 1 vender hjem 
Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate ApS sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank. Efter kun få års ejerskab vender Flakhaven nu hjem på lokale hænder v/Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense.   

Ejendommen andrager i alt 5.586 m2, hvoraf de 1.451 m2 er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer, kantine m.m. 
 
Ifølge indehaver og Diplomvaluar Morten Rasmussen fra Nybolig Erhverv Odense, der i forbindelse med den store ejendomstransaktion har rådgivet køber, er salget gået meget gnidningsfrit, hvor både sælger og køber var indstillet på en hurtig handel. 
”Processen omkring handlen og selve transaktionen har været hurtig og gnidningsfri. Der har været et klart match, hvor der har været fokus på en hurtig handel fra begge sider. Særligt det faktum at Danske Bank fraflyttede hele stueetagen i ejendommen her medio september, og at der efterfølgende har været stor efterspørgsel på de tomme lokaler, krævede, at der hurtigt kom en afklaring på, om grundlaget for en handel var til stede.

Vi glæder os til at se, hvad der kommer til at være i ejendommen fremover, og særligt stueetagen bør kunne udvikles og anvendes til formål, der igen kommer til at skabe liv og aktivitet på den flotte plads ved Rådhuset. I forbindelse med handlen vil vi gerne sige tak for et godt og yderst effektivt samarbejde til de involverede parter – Karsten Bill Rasmussen, M7 Real Estate ApS, Focus Advokater & Kromann Reumert”, udtaler indehaver og Diplomvaluar ved Nybolig Erhverv Odense, Morten Rasmussen. 

Ejendommen overtages af køber den 1. oktober 2018. 

Læs hele nyheden hos Tv2 Fyn her


[1] Kilde: Odenseleksikon.dk